Jak připravit pleť na zimu

Od: Zveřejněno: 20 listopadu, 2022Kategorie: Uváděný0 Komentáře on Jak připravit pleť na zimu

Chladnější a temnější počasí ovlivňuje nejen naši náladu. Pokožka – naše ochranná bariéra proti škodlivým vnějším látkám jako jsou toxiny a nemoci – je v zimě vystavena velké zkoušce. Přechází z teplého počasí, během kterého musí regulovat pot a udržovat optimální hydrataci do suchého a chladného počasí, ve kterém musí zase udržovat teplo a chránit před mrazem a sezónními viry. Suchý zimní vzduch může pleť narušit, a když je pleť dehydratovaná, často to vede k jejímu ochabování a šupinatění. Proto je podzim ideálním časem připravit pleť na nadcházející zimu. Přinášíme vám několik tipů, jak pleť co nejlépe připravit a předejít tak jejímu poškození.

Hydratace je základ

V zimních měsících se pleť snadno vysušuje. Jakmile se tak stane, může se projevit mnoho problémů, jako je nerovnoměrná textura, zarudnutí a různé záněty a vyrážky. Pleť je pak celkově oslabená. Přidáním speciálního hydratačního přípravku s obsahem kyseliny hyaluronové do každodenní péče předejdete dehydrataci pleti. Kyselina hyaluronová je v pleti přirozeně přítomná a pro udržení optimální hydratace je zásadní, jelikož je schopná navázat až 1000x více vody než sama váží. Přispívá nejen k lepší elasticitě pleti, ale i k jejímu celkovému lepšímu zdraví.

S hydratací pleti se můžete spolehnout na přípravky pleťové řady Moisturize & Elasticize od značky It‘S SKIN. Tato řada obsahuje nízkomolekulární kyselinu hyaluronovou, která se velmi snadno vstřebává do pokožky a udržuje ji hydratovanou celých 24 hodin po nanesení.

Další naší novinkou s obsahem kyseliny hyaluronové jsou produkty řady Super Aqua Ultra Hyalron krém a emulze od značky Missha. Tyto produkty obsahují dokonce 10 druhů kyseliny hyaluronové a hydratují i v hlubších vrstvách pokožky.

Pokud hledáte hydrataci a zároveň i vysoce výživnou péči, nabízí se krém Missha Super Aqua Cell Renew Snail Cream, který navíc obsahuje hlemýždí extrakt. Krém pomáhá zvýšit přirozenou obranyschopnost pokožky a chrání ji i před škodlivými vnějšími vlivy, což se právě na podzim velice hodí.

Udělejte si čas na pravidelnou exfoliaci

Nahromadění odumřelých kožních buněk může ucpat kožní folikuly, což často vede k překrvení a vyrážkám. Kromě toho, že přispívá k těmto problémům, může nahromadění odumřelých kožních buněk narušit účinnost produktů péče o pleť. Pravidelný peeling obličeje, minimálně 1x týdně, pomáhá udržovat pleť bez nečistot a zároveň podporuje pronikání účinných látek z vaší péče. Zejména v chladných a suchých zimních měsících může exfoliace zvýšit účinek séra a hydratačního krému a udržet správnou úroveň hydratace v pleti. Můžete vyzkoušet naší čisticí pěnu typ B od AHA Cleansing Research, která představuje velice jemný peeling i pro citlivou pleť a zároveň pokožku zvlhčuje pomocí rostlinných ceramidů.

Nevystavujte pleť zbytečným teplotním výkyvům

Letošní zimu budeme zřejmě všichni opatrní se zvyšováním teploty v domácnostech, a to je pro naši pleť jedině dobře. Netýká se to ale jen tepla vzduchu, ale i tepla vody při sprchování. V zimě platí, že horká sprcha a vzduch pleti neprospívají a přispívají k její dehydrataci. Snažte se proto méně času trávit vyhříváním v teplé vodě a více času věnujte tomu, jak pokožce dodat zpět vlhkost a hydrataci. Snažte se trávit čas na čerstvém vzduchu a doma, pokud ho máte, zapněte zvlhčovač.
<h3″>Dopřejte si „zimní“ spánek

Kvalitní spánek a odpočinek je velmi důležitý pro celé tělo, nejen pro pleť, ale samozřejmě má spánek vliv i na regenerační procesy v pokožce. V zimě slunce mizí z obzoru brzy a celkově je zimní období považováno za nejvhodnější čas ke zpomalení životního tempa. Dopřejte si proto dostatek spánku, relaxujte a snažte se vyhnout stresujícím situacím. Vaše pleť to ocení. Nedílnou součástí správné přípravy pleti na zimu je samozřejmě i strava, je to ale tak obsáhlé téma, že se mu budeme věnovat až v některém z dalších článků.