Jarní čištění pleti

Od: Zveřejněno: 23 března, 2023Kategorie: Informace0 Komentáře on Jarní čištění pleti

Po měsících plných sněhu, plískanic a sem tam i mrazivých teplot je jaro konečně na obzoru. Zima odchází a doufejme, že si s sebou odnese i pochmurné nálady a suchou, svědivou pokožku. A zatímco leden a únor pro nás byly ve znamení vrstvením sér, balzámů a olejů, teplejší vzduch a zvýšená vlhkost vzduchu znamenají, že naši pleť čeká opět změna. Jak tedy co nejlépe připravit pokožku obličeje na nadcházející slunečné dny?

Základem krásné pleti je jednoznačně její správné čištění, které je stěžejním bodem každé rutiny péče o pleť. A na jaře obzvlášť, jelikož se začínáme pomalu svlékat ze všech vrstev, šál a čepic a vystavujeme pleť opět světu.

Při čištění pleti je důležitá především pravidelnost a důslednost. Dermatologové doporučují čistit pleť dvakrát denně po dobu 60 sekund. Stejně jako si každé ráno a večer čistíme zuby, měli bychom si stejně tak čistit i pleť. Toto platí, ať už se líčíme nebo ne. Přes den na pleti ulpívá prach a různé nečistoty, které by vám mohly škodit, proto je důležité pleť důkladně vyčistit. Další trik spočívá v tom najít vhodný přípravek pro svůj typ pleti, a s tím vám v tomto článku pomůžeme. Hledejte především složky, které mohou podpořit bariérovou funkci pleti, jako jsou ceramidy, kyselina hyaluronová a také regeneraci pleti (AHA kyseliny).

1. Důkladná detoxikace pleti

V zimě je kromě nízkých teplot pleť zatěžována ještě dalším faktorem, a sice znečištěným vzduchem v topné sezoně. Ten bývá hrozbou především při inverzích. Naše pokožka funguje jako ochranná bariéra těla před toxiny z vnějšího okolí. Můžeme jí pomoci se jich zbavit nejrůznějšími detoxikačními čisticími produkty a maskami.

Bamboo & Charcoal Anti-pollution Face Wash od indonéské značky Mustika Ratu je účinným čisticím gelem s obsahem prášku z dřevěného uhlí, který slouží jako skvělý detoxikační prostředek. Gel je vhodný především na problematickou mastnou pleť. Pro suchou a normální pleť včetně citlivé s potřebou detoxikace je určený Olive Anti-pollution Face Wash také od Mustika Ratu. Hydratační čisticí gel s olivovým extraktem je obohacený ještě o výtažek z moringových semen, který také funguje jako antioxidant a zároveň dodává pokožce důležité živiny a hydratují ji. Výsledkem je čistý a rozjasněný vzhled.

S detoxikací pleti vám kromě čisticích gelů mohou pomoci i pleťové masky. Například značka STAY Well přináší hloubkově čisticí plátýnkovou masku Volcanic Ash Deep Cleansing Bubble Mask. Maska je smývatelná a při kontaktu s kyslíkem tvoří malé bublinky, které účinně a hloubkově čistí pokožku. Složení obsahuje sopečný popel, který má jedinečné absorpční vlastnosti, odstraňuje tak důkladně přebytečný maz a mastnotu a zároveň je jemný k pokožce. Výtažek z anýzu je navíc silným antioxidantem v boji proti volným radikálům. Navíc má maska velmi jednoduchou aplikaci, rozbalí se a přiloží na tvář, kde se nechá 15-20 minut působit a poté se opláchne.

2. Síla AHA kyselin pro obnovu pleti

Velmi precizní a hloubkové čištění pleti zajišťují přípravky s AHA kyselinami. Vývojem produktů právě s AHA kyselinami se zabývá Japonská značka AHA Cleansing Research. Alfa hydroxykyseliny přírodního původu (AHA) zajišťují na pleti jemný peeling a účinně odstraňují odumřelé kožní buňky, make-up a nečistoty. Pokožku přirozeně rozzáří a vyhladí a celkově jí vrátí mladistvý vzhled. Používají se denně velmi jednoduše jako součást běžné čisticí pleťové rutiny. AHA Cleansing Research nabízí čisticí produkty specificky pro každý typ pleti.

Čisticí pěna Wash Cleansing Scrubbing N je například určena na normální až mastnou pleť, a navíc obsahuje zjemňující extrakt z kiwi. Vyberte si svou čisticí pěnu podle vašeho typu pleti a poznejte sílu AHA kyselin. Pokud máte citlivou pleť vyzkoušejte super šetrnou pěnu Wash Cleansing B Sensitive.

3. Výživa pleti a hydratace

V zimním období je pleť také velmi často vystavovaná teplotním výkyvům, což vede k dehydrataci. Účinnou výživu a obnovu hydratace vám pomohou zajistit především masky. Talks Vegan Squeeze Pocket Sleeping Mask MEGA NUTRITIOUS od značky Missha je jednou z našich nejvýživnějších masek.

Jedná se o vysoce hydratační vyživující noční pleťovou masku, která má navíc i veganskou certifikaci. Obsahuje extrakty ze superpotravin lisováných za studena, a tím zaručují extrakci těch nejkvalitnějších výtažků. Maska obsahuje 82 % morindy, která je proslulá svými regeneračními účinky a výživného kokosového ořechu. Tato maska se nanáší jako poslední krok ve vaší večerní rutině a obnovuje pleť během spánku, což je ten nejvhodnější čas k regeneraci pleti.

Na zajištění optimální hydratace pleti i při čištění pleti jsou nejlepší produkty s obsahem kyseliny hyaluronové. Dobrým příkladem je čisticí krém Super Aqua Ultra Hyaluron Cleansing Cream, který je velmi jemný. Zároveň ale efektivně rozpouští make-up a hloubkově čistí pleť a zbavuje ji veškerých nečistot. Je účinný při čištění především dehydratované pleti, pleti s prvními známkami stárnutí i hlubšími vráskami. Obsahuje 10 druhů sloučenin kyseliny hyaluronové, které udržují pokožku hydratovanou po dlouhou dobu a zabraňuje nepříjemnému pocitu pnutí po vyčištění pleti.

Na závěr je dobré připomenout, že na kvalitu pleti má velký vliv i strava a samozřejmě spánek. Pleti tedy velmi prospějete lehčí stravou s dostatkem zeleniny a ovoce, které obsahují důležité vitaminy, minerály a antioxidanty. Když na vás přijde jarní únava, zaspěte ji, děláte to přeci pro své zdraví a krásu.