PEELING – nedoceněná procedura, kterou pravidelně vaše tělo opravdu potřebuje!

Kůže – řecky „derma“, latinsky „cutis“ je se svou plochou 1,5-2 m2 a hmotností 7-10 kg největším orgánem lidského těla. Mnoho z nás ji bere jako samozřejmost, aniž bychom si uvědomovali, kolik funkcí vykonává pro náš celkový blahobyt. Kůže vytváří nejen náš vzhled (vrásky, zbarvení kůže či její zdravotní stav), ale hlavně vytváří obranný štít mezi naším tělem a vnějším světem. Kůže je dynamický orgán. Každý den jsou generovány nové buňky v 1. vrstvě kůže epidermis (pokožka) a nahrazují staré, přičemž se při tomto procesu vytvářejí šupinky. Odumřelé kožní buňky ale ulpívají na pokožce, která pak vypadá mdle, je suchá či šupinatá, v kombinaci s nečistotami může docházet k ucpávání pórů a vznikání nevzhledných pupínků. Tomu ale můžete hravě zabránit, stačí začít pravidelně používat tělové peelingy! Jestli chceme mít nejkrásnější pokožku široko daleko, určitě tento rituál doporučuji používat alespoň 2x týdně.

Co je tělový peeling (body scrub) a k čemu je dobrý?

  • Je to krém nebo gel s jemnými zrníčky, které šetrně obrušují pokožku, zbavují ji odumřelých kožních buněk a rychleji ji obnovují. Peeling na tělo zároveň zlepšuje proudění krve, pokožku rozzáří a omladí.
  • Pro obroušení odumřelých kožních buněk se používají různé abrazivní brusné přísady jako např. drcené mandlové pecky, sůl, káva, cukr, mořský písek či mletá pemza. Peelingy Mustika Ratu používají jako brusnou přísadu Lufu válcovitou, což je tropická popínavá rostlina, která se používá také jako zelenina. Dále jsou použity drcené skořápky vlašského ořechu a Hydrated Silica (hydratovaný oxid křemičitý), ten se přirozeně vyskytuje v přírodě v různých formách, např. křemelina, opál, buněčné stěny některých řas (rozsivek).
  • Pokožka je po použití  hladká na dotek a připraví ji na další péči – usnadňuje vstřebávání hydratačních a vyživujících tělových mlék a krémů.
  • Umí zatočit se striemi, suchou kůží i ucpanými póry a akné.
  • Pravidelnou exfoliací zpomalujete proces stárnutí kůže. Umožníte jí dýchat, obnovit kožní bariéru, posílit elastická vlákna, stimulovat tvorbu kolagenu. Celkově dochází k vyhlazení pokožku, která má vitální a zdravý vzhled.
  • Pomáhá redukovat pigmentové skvrny.
  • Předchází zarůstání chloupků.
  • Oživuje opálený tón pleti a perfektně pleť připravuje na samoopalovací přípravky.

Na mých cestách po Indonésii jsem se nejprve divila, proč každé masáži předcházel peeling celého těla. Asi jiný kraj, jiný mrav. Bylo to příjemné, tak proč ne? Až když jsem měla možnost v Jakartě projít úžasným tělovým rituálem v lázních našeho obchodního partnera Mustika Ratu, bylo mi vše naší hostitelkou vysvětleno a objasněno. Tělový peeling je v Indonésii zakořeněnou nezbytnou součástí pravidelné péče o pleť, ostatně na kůži indonéských žen to opravdu bylo vidět! Po tomto zážitku a mých zkušenostech jsem zcela přehodnotila svůj laxní postoj k peelingům a jejich použití. Těch benefitů při pravidelném použití je mnoho, stačí 2x-3x týdně pár minut navíc ve sprše a věřte, že se vám tato péče navíc stonásobně vyplatí.

Krémové tělové peelingy z produkce indonéské společnosti Mustika Ratu si zamilujete. Minimální úsilí, absolutní čistota okolí po aplikaci a nádherná nevtíravá vůně, která působí jako aromaterapie a poskytují hlubokou relaxaci.

Pevná hedvábná pleť a zpomalení projevů stárnutí pokožky bude vaše sladká odměna.